Φτιάχνουμε τραγανά κριτσίνια,  χωρίς γλουτένη σε 20 λεπτά!

 

Θα χρειαστούμε:

250γρ. Organ Μίγμα για εύκολο ψωμί ή Orgran Μίγμα για ψωμί ολικής άλεσης 

 

Μία πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση)

 

155μλ.  ζεστό νερό

 

1 αυγό (ή Orgran Υποκατάστατο αυγού, για vegan ή νηστίσιμη εκδοχή)

 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Ασπράδι από 1 αυγό & 1 κουταλάκι του γλυκού νερό για επάλειψη (προαιρετικά)

 

σουσάμι, για να πασπαλίσουμε τα κριτσίνια μας

 

 

…& ετοιμάζουμε:

 

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ° C έως.

 

2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

 

3. Βάζουμε το μίγμα μας, το αλάτι, το νερό, το αυγό και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ & ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνθέσουμε τα υλικά σε μία ομοιόμορφη ζύμη.

 

4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και σχηματίζουμε τα κριτσίνια μας (σαν ένα λεπτό λουκάνικο, περίπου 15 εκ.) ή άλλο επιθυμητό σχήμα.

 

Τοποθετούμε κάθε κριτσίνι πάνω στο ταψί.

 

5. Χτυπάμε ελαφριά το ασπράδι με το νερό σε ένα μπολ. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κριτσινιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι.

 

6. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

 

7. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

 

8. Όταν ψηθούν τα κριτσίνια μας τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε.

 

Tip! Καταναλώνονται καλύτερα την ίδια ημέρα. Εάν την επόμενη δεν είναι και τόσο τραγανά, μπορείτε απλά να τα τοποθετήσετε σε μέτριο φούρνο για λίγα λεπτά.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά